Álláskeresők gyakori kérdései

 
  • Miért éri meg önéletrajz és adataim feltöltése a CV Bázis oldalára?

A CV Bázis technikailag a legújabb és egyedi keresési megoldásokat alkalmaz oldalain, melynek eredményeképp a munka és állás keresők egyszerűbben igazodnak el, gyorsabban kezelhetik saját felületüket, ugyanígy a munkaadók. A munkaadók számára a munkaerő piac más álláskereső portáljaihoz képest sokkal előnyösebb hirdetési és önéletrajz adatbázis - hozzáférési lehetőségeket kínálunk, mely által számításaink szerint sokkal több aktív álláslehetőség közül válogathatnak a munka / állás keresők. A külföldi munka legetőségek száma is többszöröse lehet, mivel nem csak a hazai munkaerő közvetítők állás ajánlatai láthatók itt, hanem közvetlenül a külföldi munkaadók, vagy külföldi állásközvetítők állás / munka ajánlatai is.

 

  • Regisztráció után látató-e azonnal a munkaadók számára a feltöltött adataim és az önéletrajz?

Igen, regisztráció után azonnal látató a munkaadók számára az Ön által feltöltött adatok és az önéletrajz.

 

  • Látja-e más is az adataimat a munka adókon kívül?

A munka adókon kívül senki, illetve a munka adók közül is azok, akiknél az Ön, vagyis az állás kereső által kívánt munka vagy állás kínálkozik.

 

  • Szükséges-e az önéletrajz ( CV ) feltöltése, vagy elégséges a kívánt munka, vagy állás paramétereinek beállítása?

Szükséges az önéletrajz ( CV ) feltöltése, mivel ma már minden bel-és külföldi munkáltató alapvető elvárása, hogy önéletrajz álljon rendelkezésére, mielőtt eldönti, hogy munka ajánlatot tesz a munka / állás kereső felé. Azok az állás / munka keresők, akik önéletrajza hiányzik az adatbázisból, sokkal kisebb eséllyel kaphatnak állás / munka ajánlatot, mint azok, akik fordítottak egy percet az önéletrajz feltöltésére.

 

  • Nem áll rendelkezésemre önéletrajz ( CV ). Mit tegyek?

Az Önéletrajz készítése igazán egyszerű. Ha regisztrált, az "önéletrajz szerkesztése" menüre kattintson és látható lesz az az egyszerű önéletrajz szerkesztő, ahol a megfelelő helyre beírhatja személyes és munkahelyi adatait, munka tapasztalatait és feltöltheti fényképét is! Az adatlap ajlán az "elfogad" gombra kattintva a kész önéletrajz azonnal bekerül a profiljába.

 

  • Kell-e az önéletrajz szerkesztésénél fotót feltöltenem?

Szükséges az önéletrajz ( CV ) szerkesztésénél fotó feltöltése, mivel ma már minden bel-és külföldi munkáltató alapvető elvárása, hogy fényképes önéletrajz álljon rendelkezésére, mielőtt eldönti, hogy munka ajánlatot tesz a munka / állás kereső felé. Azok az állás / munka keresők, akik önéletrajza hiányzik az adatbázisból, vagy hiányos önéletrajzzal rendelkeznek, sokkal kisebb eséllyel kaphatnak állás / munka ajánlatot, mint azok, akik fordítottak egy percet az önéletrajz fénykép feltöltésére. Javasoljuk, hogy a fotó színes legyen és formális, vagyis ne hétköznapi ruházatot viseljen rajta! A pullóveres, borostás, testékszeres, túlsminkelt fotók negytív benyomást keltenek a munkaadók körében.

 

  • Hogy érhető el, hogy minél több munkaadó lássa az önéletrajzot?

Minőségi, hiánytalan önéletrajz, minőségi fotóval ellátva, valamint komplett adatok a regisztráció alkalmával: ez az első lépés ezen az úton. A CV Bázis az online munkaerő piacon egyedülállóan új pontrendszert alakított ki: A munkaadóknak lehetősége nyílik az önéletrajzok külalakjának és teljességének pontozására egy 0-7-ig terjedő skálán. Fontos, hogy a pontozáskor a munkáltatók nem az önéletrajzban szereplő szakmai tapasztalatokat pontozzák! Ennek eredménye ( átlagértéke ) megjelenik a regisztrált állás keresők saját felületén is belépés után. Így az állás kereső visszajelzést kap arról, hogy van-e még javítanivaló az önéletrajzán. Minél magasabb ez a pontszám, a munkáltatók annál gyakrabban és szívesebben nézik meg az adott önéletrajz adatait. Az állás keresők oldalunkon minőségi önéletrajzot szerkeszthetnek az "önéletrajz szerkesztés" menüben és feltölthetik fotójukat, vagy web kamerával készíthetnek egyet. Nagyon fontos, hogy a CV Bázis -on rendszeresen ellenőrizze saját profilját! Sok munkáltató ugyanis nem közvetlen az állás kereső e mail címére küld értesítést, vagy állás ajánlatot, hanem az állás kereső CV Bázis -on lévő profiljára.

 

  • Milyen gyakran látogassam meg saját profilom a CV Bázis -on?

Fontos, hogy a CV Bázis -on rendszeresen ellenőrizze saját felületét! Sok munkáltató ugyanis nem közvetlen az állás kereső e mail címére küld értesítést, vagy állás ajánlatot, hanem a CV Bázis -on lévő profilra. Emellett, ha az Ön e mail fiókja valamely oknál fogva nem képes leveleket fogadni, a munkáltató ajánlatát ettől függetlenül láthatja saját CB Bázis -felületén.

 

  • Miért nem érhető el még néhány funkció a CV Bázis oldalain?

A CV Bázis oldalai 2012. február 15-ig próba üzemmódban működnek. Ennek megfelelően az oldal néhány menüpontja még nem elérhető, vagy csökkentett üzemmódban működik. Mindemellett a regisztráció folyamatos, a regisztrációk a fenti időponttól aktívvá válnak, s így az automatizált állás és munkaerő keresés az oldalon elindul. Az online munkaerő piacon teljesen új keresési rendszernek köszönhetően a jelenlegi, napi 250-köröli regisztráló száma folyamatosan nő, ezért azon dolgozunk, hogy mihamarabb, legkésőbb 02.15-ig teljes funkcióval munkálkodjon oldalunk azon, hogy a a CV Bázis segítségével állás kereső és munkaadó rövid úton megtalálja, amit keres. A teljes üzemmódra való átállásról a regisztrált állás keresők e mail -ben értesítést kapnak.